Τι είναι το SEO;

Τι είναι το SEO;

To SEO (Search Engine Optimization) ή αλλιώς βελτιστοποίηση ιστοσελίδων, είναι μια μεθοδολογία απο τεχνικές και τακτικές που λαμβάνουν χώρα σε μια ιστοσελίδα, ώστε η τελευταία να είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις κατευθυντήριες γραμμές (Guidelines) των μηχανών αναζήτησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την καλύτερη κατάταξη της ιστοσελίδας, στα οργανικά αποτελέσματα (SERPS).

Γιατί το SEO είναι σημαντικό;

Το SEO ή αλλιώς προώθηση ιστοσελίδων, είναι απολύτως απαραίτητο  για την βιωσιμότητα και ευημερία μιας επιχείρησης. Ειδικά σήμερα, το 70% των συναλλαγών παγκοσμίως πραγματοποιούνται μέσω του internet. Καθημερινά λαμβάνουν χώρα εκατομμύρια αναζητήσεις με σκοπό την αγορά αγαθών.

Το SEO ή βελτιστοποιηση ιστοσελίδων, είναι μια απο τις πιο αποδοτικές μεθόδους διαφήμισης και προώθησης των προϊόντων ή υπηρεσιών μιας επιχείρησης. Είναι μια επένδυση με μεγάλη απόδοση και σίγουρο αποτέλεσμα, εφόσον γίνει σύμφωνα με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Ας δούμε μερικά απο τα σημαντικά του οφέλη…

 • Αυξάνει σημαντικά την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας.
  Στοχευμένη επισκεψιμότητα απο χρήστες που πραγματικά ενδιαφέρονται για το αντικείμενο σας, με την χρήση κατάλληλων λέξεων – κλειδιών, τίτλων, meta tags και meta descriptions, ώστε να πετύχουμε υψηλό ποσοστό σε κλικ, ή αλλιώς CTR(Click-Throught Rate).
 • Επιστροφή της απόδοσης.
  Το κόστος της βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας, αν και δεν είναι αμελητέο, είναι πολύ μικρότερο απο τα οικονομικά οφέλη της επιχείρησής, απο την αύξηση του πελατολογίου και των πωλήσεων.
 • Βελτιστοποίηση της χρηστικότητας της ιστοσελίδας.
  Κατά την διαδικασία της βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας για τις μηχανές αναζήτησης, πραγματοποιούνται στην σελίδα πλήθος διορθώσεων και βελτιώσεων όπως στο Layout, τα κείμενα, την δομή, την ευκολία αναζήτησης της πληροφορίας, το μενού πλοήγησης κ.α. Αυτό δεν βοηθάει μόνο τις μηχανές αναζήτησης αλλά και τους χρήστες.
 • Δημιουργία και ισχυροποίηση του Brand Name σας.
  Λόγω της κατάταξης της ιστοσελίδας σας στην πρώτη σελίδα των οργανικών αναζητήσεων, δέχεστε πολύ μεγαλύτερο όγκο επισκέψεων.Αυτό μεταφράζεται αμέσως σε πολύ μεγαλύτερη έκθεση και προβολή της μάρκας σας και των υπηρεσιών σας.

 

Όσο περισσότερο οι σελίδες σας κατατάσσονται σε υψηλές θέσεις στις μηχανές αναζήτησης, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε για τους χρήστες να βλέπουν το περιεχόμενό σας και να συνεργάζονται με το εμπορικό σήμα σας.